DSH electronics
DSH electronics
Leidschendam 070 3206117

EASY Personal Assistant

   


 

EASY Persoonlijke Assistent: Een unieke sprekende en luisterende assistent voor visueel gehandicapten

EASY luistert naar vragen en opdrachten van de gebruiker (met spraakherkenning) en antwoordt ook met een mooie spreekstem.

Het toestel beschikt over WiFi, Bluetooth, een goedklinkende luidspreker en een aanraakscherm en kan zowel staande als liggend worden gebruikt.

EASY kan op een tafel worden gezet en met een "Hotwoord" zoals "Alexia", "Alexander", "Maxima" e.d. in de luistermode worden gezet waarna een vraag of opdracht kan worden ingesproken. De beide gevoelige microfoons kunnen u tot op 6 meter afstand goed verstaan!

EASY kan met het aanraakscherm, evenals met een (optionele) Bluetooth afstandbediening, de EASY scrollwiel controller en/of met het aanraakscherm worden bediend, dus maar liefst 4 manieren van bediening.

Met EASY beschikt u over een zeer veelzijdige Persoonlijke Assistent die speciaal is ontwikkeld voor gebruik door blinden en slechtzienden.

De software kan worden geupdate via de DSH electronics website. Aankoop geeft recht op een licentie met 1 jaar gratis updates.
   

 

2 Modellen:

Er zijn 2 modellen leverbaar:

Model-A: Hoekig model met 7 inch scherm, in 2 standen plaatsbaar en
Model-B: Semi-bolvormig model met 5 inch scherm, in 1 stand plaatsbaar.

 

Onderstaand staat een overzicht van de belangrijkste functies:

 

Easy Personal Assistant, Model-AEasy Personal Assistant, Model-B 
Easy Personal Assistant, Model-B

EASY Assistent Specificaties
Specificaties:
- EASY met Led aanraakscherm.
- Android besturingsysteem 8.1.
- Met Bluetooth en WiFi.
- Verlicht scherm, 7 inch, 1280x800 pixels.
- Goede luidspreker.
- 2 "farfield"microfoons.
- Camera 5 Megapixels.
- Afmetingen: 250x115x28 mm.
- Gewicht: 642 gram.
- USB en microSD aansluiting.
- Batterij: 3000 mAh.
Toelichting:
- De Android besturing wordt gebruikt om de zeer
  uitgebreide functionaliteit te realiseren.
- Het is beslist niet de bedoeling dat u andere apps
  op dit toestel installeert.
  Onze software zal dit dan ook verhinderen.
- Wordt geleverd met drie mooie stemmen:
  Daan en Jasmijn van Acapela en de Google stem.
EASY Assistent Functies
EASY2.png (366693 bytes)

 

SAMENVATTING VAN DE BELANGRIJKSTE FUNCTIES VAN DE EASY ASSISTENT

Algemene modes: Menselijke dialoog. Datum en tijd (lokaal en wereldwijd). Interactieve quiz. Kalender functies. Vraagbaak en Weet-al. Spelling van woorden en zinsneden in 7 talen. Conversatierobot. Toestelinformatie en bediening met spraak. Leest vele soorten E-boeken hardop voor en onthoud waar je bent gebleven.

Communicatie modes: E-mail’s voorlezen, beantwoorden en versturen. Tekst maken (dicteren) en als e-mail, SMS berichten beluisteren, SMS of Tweet versturen. Telefoonnummer en Adres opzoeken m.b.v. Naam en Plaats.

Hoorspelen en Podcasts modes: Gebruiksvriendelijke toegang tot een groot aantal Hoorspelen en Podcasts van de publieke omroepen en andere organisaties.

Boeken en Encyclopedie modes: Easy leest al uw EPUB, PDF, TXT en HTML digitale boeken voor even als (Daisy) audioboeken. Ook heeft EASY een zeer gebruiksvriendelijke toegang tot de Bibliotheek Service van Passend Lezen. Tevens kan van alles in Wikipedia en op het Internet worden opgezocht (in aanvulling op de zeer uitgebreide interne kennisdatabase).

Kerk, Bijbel en Religie modes: EASY kan maar liefst 8 verschillende Nederlandse Bijbels voorlezen en geeft u toegang tot ruim 2200 Kerkradiostations. Kerkdiensten van eerdere datum kunnen eveneens met EASY worden beluisterd. Ook kunnen allerlei religieuze vragen worden gesteld.

Navigatie modes: Krachtige routebegeleider speciaal voor blinden en slechtzienden! Meldt ook exact waar je bent (straat en plaats). Bereking van de Afstand en Route tussen twee of meer plaatsen.
Rij-, fiets- en wandelinstructies. Lokaliseren van dichtstbijzijnde restaurant, bank, winkels, parken etc.

Nieuws en Informatie modes: Informatie over Aandelen, Beurzen, Blinden en slechtzienden nieuws, Kim Bols, demografische gegevens, Jarige BN-ers, KNMI, Laatste Nieuws (in vele rubrieken), loterijen, sport, verkeersinformatie, weerberichten en meerdaagse weersverwachtingen, geldwisselkoersen etc.

Office modes: Tekst maken en voorleesmodes. Agenda modes. Afspraken-waarschuwer. Gesproken memo’s.

Multimedia modes: Luisteren naar je eigen opgeslagen muziek. Duizenden Internet radiostations beluisteren. Grote multi-media database met uitgebreide zoekfuncties. Spraakbesturing van Spotify! Geweldige Youtube zoek- en speel functies. Spraaktoegang tot de grote IMDB filmencyclopedie..

Internet modes: Sprekende browser. Zoeken op Internet. Favoriete webpagina’s. Sprekende kranten en tijdschriften: alle nationale en regionale kranten en tijdschriften en ook uit het buitenland. Slimme en uitgebreide Teletekst verkenner.

Verkenner modes: Volledige Verkenner van alle soorten bestanden op je Android toestel. Tevens speciale functies om de "Mijn Documenten", "Mijn Afbeeldingen", "Mijn Muziek" of de "Mijn Video’s" folders te verkennen.

Referentie en Naslag modes: Wikipedia Nederlands en Engels. Online woordenboeken in 7 talen.  Synoniemenlijsten in 7 talen. Muziek naslag Database. Vele sport-, historische en andere feiten. Encyclopedische naslag functies. Speelfims- en series- database (IMDB). Spraakgestuurd puzzelwoordenboek. Krachtige "Passend Lezen" functies en nog veel meer!

Vertaal modes: Vertaling van woorden en zinnen van Nederlands naar bijna 60 talen! Ook met live, simultane vertaling naar deze talen! Automatische E-mail en webpagina vertaling.

Berekeningen en Conversies: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Wetenschappelijke berekeningen: sinus, cosinus, arc, tangens, wortel, kwadrateren, logaritmen etc. Lengte-, oppervlakte- en volume-conversies. Tijd-, gewicht-, temperatuur-, Romeinse cijfers en geld-conversie modes.

Informatie modes: Datum, maand, dag, week, seizoen, kwartaal, jaar. Tijdmeldingen (ook buitenland). Nationale feestdagen. Wekker en kookwekker. TV en Radio Gidsen voor vrijwel allen Nederlandse zenders en ook buitenland. Tablet en smartphone configuratie. Status van je Internet verbinding. Beurs indices en aandelenkoersen. De opkomst en ondergang van Zon en Maan. Momentele schijnstand van de maan.

Reizen modes: Vluchten van en naar Schiphol. Zeer slimme NS reisplanner, Treinbord informatie per station, Info over NS verstragingen en storingen op het spoor. OV Planner en nog veel meer.

Favorieten: Nieuwsberichten, kranten en tijdschriften, weerberichten, verkeers informatie, beurskoersen, sportnieuws, wedstrijduitslagen, radiostations, Televisiegids etc.

Interactieve modes: EASY communiceert interactief met u als gebruiker! EASY heeft ook een Quiz aan boord.

Instellingen: Zeer groot aantal instellingen en persoonlijke voorkeuren.  

Speciale functies voor blinden en slechtzienden:

- Uniek sprekende aanraak-toetsenbord.

- Heldere interactieve communicatie met de gebruiker en krachtige  kunstmatige intelligentie.
   De stem geeft voortdurend terugkoppeling, hulp, tips en instructies.

- Zeer gebruiksvriendelijke toegang tot Bibliotheekservice "Passend Lezen".

- Recht op telefonische hulp, ondersteuning en probleemoplossing.

- Inclusief 1 jaar gratis updates.  

Disclaimer

EASY maakt voor veel functies gebruik van bronnen op het Internet. Aangezien deze bronnen buiten ons beheer vallen kan DSH electronics niet garanderen noch aansprakelijk worden gesteld voor het tijdelijk of permanent niet meer functioneren van sommige van de (meer dan 4000) functies. Wij doen ons uiterste best om de functionaliteit van EASY zo goed mogelijk te continueren.    © DSH

DOCUMENTATIE
Wil je meer over EASY weten, dan kun je hier documentatie downloaden:
EASY Reader kopen:
Easy Personal Assistant, Model-A EASY, model-A:

Wordt geleverd met:
- Easy (A) toestel en software
- Netvoeding.
- USB kabeltje.
- Gebruiksaanwijzing.

EASY Persoonlijke Assistent (A):
Adviesprijs: € 349,00
Introductieprijs is slechts: € 299,00

          Bestel:  

 


Easy Persoonlijke Assistent, Model-B
EASY, model-B:

Wordt geleverd met:
- Easy (B) toestel en software
- Netvoeding.
- USB kabeltje.
- Gebruiksaanwijzing.

EASY Persoonlijke Assistent (B):
Adviesprijs: € 329,00
Introductieprijs is slechts: € 275,00

          Bestel:  

 

EASY Scroll-wiel Bluetooth Scroll-wiel bediening (optioneel):

Loop door de Menustructuur van de EASY software door aan het scroll-wiel te draaien. U hoort dan welke functie is gekozen. Druk op knopje Links om terug te gaan in het Menu dan wel Rechts om verder te gaan en de  functie te starten. Feitelijk is dit een soort van muis, die echter NIET hoeft te worden bewogen.

EASY Scroll-wiel:
Prijs: € 49,50

          Bestel:  

 

Mocute1.png (40560 bytes) Bluetooth Afstandbediening (optioneel):

Gebruik een mini-joystick die met één vinger wordt bediend om een functie uit het Menu te selecteren.
Klik op knopjes op deze afstandbediening om terug of verder te gaan in het Menu.

EASY Remote:
Prijs: € 35,00

          Bestel:  

Jabra600.jpg (33282 bytes) Bluetooth Headset (optioneel):

Gebruik spraak om een functie met gesproken opdrachten rechtstreeks te selecteren en te starten. Luister via de headset naar de gesproken terugkoppeling en naar uw boeken, kranten, informatie en nog veel meer.

EASY Headset:
Prijs: in overleg (afhankelijk van type)

          Bestel:  

 

BEMIDDELING bij de Verzekeringsmaatschappijen:
Een vergoeding van EASY door uw ziektekostenverzekering is in principe mogelijk (en is ook een aantal malen daadwerkelijk verleend), doch hangt o.a. af van:
  • uw persoonlijke situatie en handicap,
  • de hoogte en het tijdstip van reeds eerder ontvangen vergoedingen,
  • de voorwaarden van uw maatschappij.
Bij de (lage) prijs van EASY is, zoals u wellicht zult begrijpen, slechts een beperkte support voor dergelijke aanvragen inbegrepen. Wij kunnen u een standaard aanvraagbrief verstrekken voor vergoeding van EASY door de verzekeringsmaatschappijen.

Indien u meer ondersteuning wenst bij een dergelijke aanvraag dat kunnen wij u doorverwijzen naar andere partijen die meer ervaring dienaangaande hebben:

  • Visio.
  • Bartiméus.
EASY LICENTIES:
Verlenging licentie met 1 jaar

De licentie die bij de aankoop van een product met de EASY software is inbegrepen geldt voor de duur van 1 jaar. Daarna blijft EASY wel bruikbaar maar komen er geen nieuwe functies bij tenzij een verlenging wordt afgesloten.

Gedurende de licentieperiode heeft u recht op gratis updates en ook actieve support per e-mail (voorkeur) en telefonisch.

Let op: indien de licentie niet voor een aansluitende periode van 1 jaar wordt verlengd zal (na een betalingsherinnering en met een coulance periode van 1 maand) automatisch de licentie als vervallen worden beschouwd. Indien de klant op een later tijdstip de EASY software wederom in gebruik wenst te nemen en gebruik wil maken van de nieuwste versie en onze support zal de prijs gelden zoals voor een nieuwe licentie.

EASY abonnement verlenging voor 1 jaar:

Prijs: € 39,50

          Bestel:  

Uitsluitend via de winkelwagen te koop, niet via de Play Store

Noot: De licentieverlenging kan op elk moment gedurende het eerste gebruiksjaar worden afgesloten en gaat in voor de duur van nog 1 jaar op de dag waarop de licentie die is inbegrepen bij de aankoop verstrijkt. Verlenging in daarop volgende jaren is uiteraard ook mogelijk.

Upgrades en Support
 

 

Upgrades

Bestaande klanten van EASY kunnen in beginsel deze software zelf  upgraden naar de meest recente versie.
In voorkomende gevallen zal een blinde gebruiker even de hulp van een ziende daarbij inroepen
.
Upgrades lopen via de DSH website en kunnen vanuit de EASY software worden opgestart.

Support

Wat betreft support kunt u beslist op ons als leverancier rekenen. Ook al is de aanschafprijs van EASY uiterst laag, toch besteden wij meerdere uren per klant om u met EASY vertrouwd te laten raken evenals in de periode na eerste aanschaf. U zult merken dat er een alsmaar groter wordende groep van toegewijde EASY gebruikers actief is die u, o.a. via de "EASY Gebruikersgroep", met raad en daad kunnen en zullen bijstaan.
Wij laten klanten niet in de steek, maar zullen daarentegen op professionele wijze u adviseren en assisteren bij het gebruik van EASY. Klop daarom altijd rechtstreeks bij ons aan voor hulp. Het benaderen van de gevestigde hulporganisaties kunt u overslaan doordat wij op eigen kracht een alsmaar groeiend netwerk van support aan het uitspreiden zijn. EASY is een uiterst modern product dat Android volledig toegankelijk maakt voor visueel gehandicapten. DSH electronics
heeft de kennis en middelen om u te helpen. Wij zijn de makers van de EASY software, dus zijn wij in de beste positie om u kundig en daadkrachtig te helpen. We doen het graag voor u!

EASY en ARTI Nieuwsbrieven
 

 

Gebruikers van EASY, en de voorlopers daarvan zoals MY EYES en ARTI, worden regelmatig per Nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.
U kunt hier de Nieuwsbrieven inzake EASY, MyEyes en ARTI nogmaals openen en lezen:

Nieuwsbrief-21    Nieuwsbrief-22     Nieuwsbrief-23      Nieuwsbrief-24      Nieuwsbrief-25    
Nieuwsbrief-26    Nieuwsbrief-27     Nieuwsbrief-28      Nieuwsbrief-29      Nieuwsbrief-30
Nieuwsbrief-31    Nieuwsbrief-32     Nieuwsbrief-33      Nieuwsbrief-34      Nieuwsbrief-35
Nieuwsbrief-36    Nieuwsbrief-37     Nieuwsbrief-38      Nieuwsbrief-39      Nieuwsbrief-40
Nieuwsbrief-41    Nieuwsbrief-42     Nieuwsbrief-43      Nieuwsbrief-44      Nieuwsbrief-45
Nieuwsbrief-46    Nieuwsbrief-47     Nieuwsbrief-48      Nieuwsbrief-49      Nieuwsbrief-50
Nieuwsbrief-51    Nieuwsbrief-52     Nieuwsbrief-53      Nieuwsbrief-54      Nieuwsbrief-55
Nieuwsbrief-56    Nieuwsbrief-57     Nieuwsbrief-58      Nieuwsbrief-59      Nieuwsbrief-60
Nieuwsbrief-61    Nieuwsbrief-62     Nieuwsbrief-63      Nieuwsbrief-64      Nieuwsbrief-65

DISCLAIMER
 

 

EASY heeft juridisch de status van sprekende webbrowser, RSS reader en media speler. DSH electronics kan onder geen enkele voorwaarde aansprakelijk worden gesteld voor directe of indirecte schade als gevolg van het gebruik van deze EASY software.

De licentievoorwaarden vind je hier: Licentievoorwaarden

De EASY Persoonlijke Assistent wordt geleverd inclusief de EASY software als zijnde een integraal product. Het is dus beslist geen generiek Android toestel. Het installeren van andere apps evenals het wijzigen van de Android instellingen is NIET toegestaan. Indien als gevolg daarvan het product of de EASY software niet meer functioneert dan valt dit buiten de garantie. Het "rooten" van de Android besturing is onder geen voorwaarde toegestaan evenmin als het terugzetten naar de fabrieksinstellingen aangezien dan de EASY software en eventuele geïnstalleerde stemmen niet meer zullen functioneren. Aan herinstallatie door DSH zijn kosten verbonden. Technische problemen op/met het Android toestel die geen relatie hebben tot EASY en die buiten de garantie op het toestel vallen worden niet door DSH electronics kosteloos opgelost.

Bedrijfsgegevens
 

   

EASY is ontwikkeld door:

DSH electronics
Koningsspil 17
2265VH, Leidschendam
Tel: 070-3206117

E-mail: info@dsh2000.com

Leveringsvoorwaarden, klik: hier

    © Copyright DSH electronics.
          Laatst gewijzigd 25 mei 2019